fbpx

Ako vzniká voskový obrúsok “môj obal”

Proces ako vzniká voskový obrúsok Môj obal začína niekde v nekonečnom hľadaní pekných dizajnov kvalitných bavlnených látok a rozmýšľaní, že ktoré vzory sa vám budú páčiť v ten ktorý mesiac, či obdobie. Tak ako sa menia ročné obdobia, mení sa aj “chuť” na vzory a farby.

Príprava bavlny

Keď k nám dorazí nová bavlna, musíme ju najprv oprať. Pri výrobe a prevoze látok sa používajú rôzne emulzie na vyrovnanie látok a ich ochranu pri preprave, a pre obrúsok, ktorý použijete na potraviny, by nebolo dobré, aby tam tieto látky ostali. Perieme v šetrnom pracom prostriedku a sušíme ich prirodzene, na vzduchu, keď sa dá, tak aj na slniečku.

Samozrejme, z práčky vyjdú látky pokrčené a treba ich vyžehliť, aby bol obrúsok hladký a dal sa rovnomerne navoskovať.

žehlenie látok

Posledná fáza pred voskovaním je strihanie, alebo rezanie na potrebné veľkosti. My sme sa rozhodli pre päť veľkostí obrúskov, tak ako sme ich využívali. Najmenší (xs) má 20×20 centimetrov a je vhodný na malú misku, polku citróna, či ovocia a zeleniny do chladničky. Alebo na mydlo na cestu. Stredné veľkosti (s – 25×25, m – 30×30, l – 35×35) sú dobré na zabalenie desiat, prikrytie tanierov a misiek, na skladovanie byliniek, zeleniny a ovocia, či syrov. Tých máme v našich domácnostiach najviac. Nosíme ich na výlety aj do práce. No a najväčší je chlebový (xl), ten má úctyhodných 45×55 centimetrov a zabalíte do neho celý peceň chleba. Kváskového aj kúpenského.

Voskový obrúsok Môj obal na chlieb

A čo ďalej

Výroba voskových obrúskov Môj obal pokračuje nanášaním zmesi včelieho vosku od lokálnych včelárov, prírodnej živice a BIO jojobového oleja. Všetky tieto suroviny sú prirodzene antibakteriálne a vďaka nim udržia potraviny dlhšie čerstvé. Zmes nezahrievame príliš, aby sme nepoškodili vlastnosti a aj vôňu včelieho vosku. Na obrúsok ju nanášame tak, aby vrstva bola rovnomerná, aby sa nikde neolupovala, alebo aby niekde nebodaj chýbala. Zavoskovanie obrúska musí byť úplné, hladké a čisté. Každý obrúsok kontrolujeme.

Naše voskové obrúsky majú certifikát na vhodnosť priameho styku s potravinami.

Folkórne vzory Môj obalhttps://mojobal.sk/product-category/folklor/

A nakoniec naše voskové obrúsky Môj obal precízne poskladáme, zabalíme a dáme na ne etiketu. Všetky nami používané obalové materiály sú výlučne z recyklovaného papiera a priesvitné okienko na obale je biodegradovateľné, aby sme nezaťažovali životné prostredie. Prvotne sme používali ako balenie len papierový prstenec kvôli zákonom stanoveným informáciám povinným na obale ale hygienickosť a Vaše bezpečie je na prvom mieste.

Sme radi, že ste si prečítali náš článok až do konca a prešli ste tak, ako vzniká voskový obrúsok Môj obal spolu s nami. Boli by sme rady, keby ste aj Vy prijali myšlienku používať “svoj obal” tak, ako máte svoj mobil, svoj zápisník alebo svoj hrnček.

Môj obal, dobro z prírody

Limitované kolekcie a špeciálne ponuky môžete sledovať na našom Facebook a Instagram účte

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *